ANA SAYFA



KİTAPLARIM


    İMAN GENİ BOZULMAMIŞ İNSANLARI KORUMAYA ALMALI



    Sevgili peygamberimizin arkadaşları olan Ashab’ın ardından ikinci nesil olan Tabiin döneminde Fetihlerin bir ucu kuzey Afrika’ya diğer ucu doğu Türkistan’a kadar varır

     Bizans, Pers ve diğer milletlerin insanları Müslüman olunca herkes kötü niyetlerle olmasa bile kendi kültürüyle geldiği için yeni girdiği dini, sahip olduğu kültürle yorumlamaya başlayınca ayrılıklar ve aykırılıklar boy gösterir.

     Tabiinin büyükleri hemen Kur’an, Sünnet ve onun yaşanır hali olan Ashabı kiramın hayatlarını incelenmeye alır ve o konuda kitaplar yazılmaya başlanır.

    Bu çalışmalar yalnız inanç alanında değil her alanda çalışmaya başlanmış.

    Bir çok ayrı dil kullanan milletler Müslüman olunca o dillerden giren kelimeler ve o dillere çevrilirken mana kaybına uğrayan kelimeler nedeniyle Kur’an ve Sünnet, yanlış anlaşılmaya başlayınca yine Tabin döneminde çölde yaşayan ve yabanı milletlere karışmayan Arapların yanında yıllarca kalarak lügatler yazılmaya başlanmış.

    Yani Kur’an, Sünnet ve ashabın hayatı korunmaya çalışılmış.

    Günümüzde Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) nedeniyle dünyada sebze ve meyvelerin bir gün gelip sağlamı kalamayacağı kanaatine varan devletler tabii olan tohumları toplayarak belirli merkezlerde depolama tarafına gitmişlerdir.

    Türkiye’nin de böyle bir çalışması olduğunu, en büyük toplama merkezinin Norveç’in kuzeyinde yapıldığını gazetelerden okudum.

    Hepsi çok güzel işler ama asıl genetiği bozulmaması gereken insandır.

    İnsan bozulduğu için her şey bozuluyor.

    Eşyayı bozan insandır.

    Asıl korunması gereken de odur.

    Genetiği bozulmuş meyve ve sebzelerin görüntüsü tabii olanlardan daha güzel görünüyor.

    Genetiği bozulmuş insanın takvası da benden daha güzel görünüyor.

    Ben, bir dairede tanıdığım birini ziyaret ederken çay ısmarladığında içiyorum.

    Ama bir gün bir adam bana bir soru sordu, sorarken dört-beş arkadaş da vardı.

    Dedi ki, “Sayın hocam, (Aslında ben onun hiç hocalığını yapmadım, orada yeni tanıdım) devlet görevinde bulunan arkadaşların ziyaretinde bir bardak çay içiyorum ama iki bardaklık ter döküyorum.

    Bu çayda yetmiş milyonun hakkı var. Onun için ter döküyorum. Bu çayı içebilir miyim?”

    Bu sözü duyunca kendimden utandım. Ben o çayı içerken hiç aklıma yetmiş milyonun hakkı gelmedi. Ellerde ne takva insanlar var ya Rabbi” dedim ama sonra duydum ki, adamın işi hazineyi hortumlamakmış.

    Buyurun, görüntüsü GDO lu gıda gibi parlak ve her türlü arsızlığa dayanıklı, takva görünümlü eski mücahit, yeni müteahhit.

    Rabbimiz bizi uyarıyor:

    وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (104)

    104- Sizden hayra çağıran, iyi­liği emreden, kö­tülükten yasakla­yan bir cemaat olsun. İşte kur­tuluşa erenler onların ta kendisi­dir.

    وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا وَاخْتَلَفُوا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْبَيِّنَاتُ وَأُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ (105)

    105- Kendilerine apaçık bel­geler geldikten sonra, ayrılığa dü­şen ve par­çalanan­lar gibi ol­mayın. En bü­yük azap işte onla­radır.” (Al-i Imran ayet 104-105)

    وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ (122)

    122- İman edenlerin hepsinin sefere çıkmaları doğru değildir. Dini iyi anlamaları ve kavimleri (harpten) geri döndüğünde onları uyarmaları için her topluluktan bir grup (ilim tahsili için) toplan­ması gerekmez mi? Umulur ki onlar sakınırlar.” (Tevbe süresi ayet 122)

    Makam, servet, şehvet, şöhret, çıkar virüsleriyle genetiği bozulan insanımızın neler yaptıklarını akşam haberlerinde binde birini görüyoruz.

    İslam inancına sahip, bu güne kadar bozulmadan gelebilmiş insanlarımızın korunmaya alınmasında fayda var.